szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Október 1-jén sok ügyfélkapun regisztrált felhasználó jelszava lejár és meg kell újítani - írja az Index az ITCaféra hivatkozva.

Két éve, 2009-ben bevezették az ügyfélkapu-rendszeren, hogy minden jelszó csak két évig él, a 2009. október 1. előtt regisztráltak között tehát sokan lehetnek olyanok, akik azóta sem változtatták meg jelszavukat, ezért a lejárat előtt nem tudnak majd belépni a  rendszerbe - írja az ITCafé. Ezt követően hatvan napon belül még könnyedén pótolható a hiány, elegendő megnyomni belépéskor az "elfelejtett jelszó" gombot. Aki viszont erről a határidőről is lecsúszik, az csak az okmányirodában tudja elintézni az újraaktiválást - írja a lap.

©

A kormányzati oldal tájékoztatása szerint, írja a portál, a jelszócserére háromszor figyelmeztetik az ügyfeleket: a lejárat előtt 1 hónappal, 1 héttel, valamint a lejárat napját megelőző napon. Ez azonban az Ügyfélkapu nyilvántartásában szereplő e-mailcímre érkezik, márpedig elképzelhető, hogy ezt valaki már megszüntette, vagy nem figyeli rendszeresen.

Érdemes tehát az Ügyfélkapu portálon megváltoztatni a jelszót, így újabb két évig nem kell ezzel foglalkozni. A portálra bejelentkezve semmilyen szembeötlő figyelmeztetés nem látható a jelszócseréről. A fölső menüsorban az ügyfélkapu pontot kell kiválasztani, majd az így baloldalt megjelenő menüpontok közül a saját adatokat. Az ezzel betöltött oldalon ellenőrizhetjük a jelszó lejárati idejét, és ha közeli az időpont, a 'Beállítások' fülre kattinva kérhetünk jelszócserét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában