szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden felmentette Duska Józsefet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság éléről és Balogh Lászlót a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság éléről - erősítette meg a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A minisztérium nem kívánta megindokolni a felmondást, mondván, nem közérdekű adatokról van szó, és azért sem, mert a kormánytisztviselők nem adtak felhatalmazást felmentésük indokainak nyilvánosságra hozatlához.

Tájékoztatásuk szerint az érintett intézmények munkája zavartalan és folyamatos, az új kinevezésekig a vezetői teendőket az eddigi igazgatóhelyettesek - a Bükki Nemzeti Parknál Dudás György, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknál Petróczi Imre - látják el megbízott igazgatóként.

Az MTI értesülése szerint a Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezető Duska Józsefnek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kell távoznia, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 8 éve vezető Balogh Lászlónak a fehérvízi természetkárosítást is felvető Hubertus-ügy miatt kell megválnia posztjától. Az érintetteket felmentették a munkavégzés alól, de további két hónapig állományban maradnak, ez alatt kell átadniuk utódjuknak a munkájukat.

Az MTI megkeresésére a két kormánytisztviselő nem kívánt nyilatkozni a menesztése okairól és körülményeiről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

A Bors lényegében megtrollkodta a Szájer-ügyet

A Bors lényegében megtrollkodta a Szájer-ügyet

Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"

Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"