szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődött a Pest Megyei Bíróságon csütörtökön annak a dunaharaszti férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint tavaly júliusban úgy megverte 11 éves fiát, hogy az a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Heller Gábort különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekménnyel, míg élettársát, Nyári Zoltánnét segítségnyújtás elmulasztásával vádolják.

A vádirat szerint a kiskorú gyereket - anyja halála miatt - az apja, az elsőrendű vádlott nevelte, aki Dunaharasztiban együtt élt a másodrendű vádlottal, annak korábbi kapcsolatából származó gyerekeivel és a nő édesapjával. A fiú nem szerette a nevelőanyját, ezért különböző csínytevéseket követett el vele szemben. Tavaly július elején például elrejtette a nő mobiltelefonját és kitörölte az abban tárolt adatokat, üzeneteket.

Fia magatartása felingerelte a férfit, aki - elmondása szerint "fegyelmezésként" - ököllel, fakanállal és derékszíjjal 20-30 percen át ütlegelte a gyereket; ezt a másodrendű vádlott végignézte. A bántalmazás következtében a fiú rosszul lett, ekkor az élettárs szólt a saját édesapjának, aki rákiabált a vádlottakra, hogy hívjanak mentőt, és megkezdte a gyerek újraélesztését. Az újraélesztést később – már a mentős diszpécser utasítása szerint – az elsőrendű vádlott folytatta, de azt nem mondta el, hogy a gyerek az ő bántalmazása miatt lett rosszul. A kisfiút végül mentőhelikopterrel szállították a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét.

A szakértői megállapítások szerint a fiú testét legalább 45, ütlegeléstől származó sérülés borította. Szegedi Gyöngyvér, a bírói tanács elnöke a tárgyalást december 2-ára napolta el, akkor a másodrendű vádlottat, valamint tanúkat és szakértőket hallgatnak majd meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó

Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó

Zárt ajtók mögött folynak a vizsgálatok a Covid–19 elleni oltások eredményességéről

Zárt ajtók mögött folynak a vizsgálatok a Covid–19 elleni oltások eredményességéről

Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter

Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter