szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kéttucatnyi, szabálytalan eszközöket használó horgász, illetve halász ellen indított eljárást a nyári főszezon vége óta a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság.

A vakáció vége óta a Tiszán, a Tisza-tavon, valamint a kapitányság illetékességi területéhez tartozó holtágakon folytatódtak az intenzív ellenőrzések. Ennek eredményeként szeptemberben 24 ember ellen indítottak nyomozást lopás és állatkínzás megalapozott gyanújával. Az elkövetők két esetben elektromos halászgépet használtak, két alkalommal gereblyézés módszerével horgásztak, négy esetben hálóval, míg két esetben varsával halásztak. Az eddigi adatok szerint csaknem 600 ezer forint kárt okoztak, a lefoglalt hal mennyisége meghaladja a 300 kilogrammot.

A razziasorozat egyik legjelentősebb akcióját szeptember utolsó napjaiban hajtották végre, elfogtak és előállítottak egy helyi lakost, aki gépkocsijával 175 ezer forint értékű nemes halat - pontyot, folyami harcsát és süllőt - szállított zsákokban. A halakat a gyanúsított társai fogták ki elektromos halászgéppel, amelynek használatával a lopás mellett állatkínzást is elkövettek. A rendőrség két embert vett őrizetbe, a felderített bűncselekményekben a nyomozások jelenleg is tartanak.

Az év hátralévő időszakában a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság folytatja az ellenőrzéseket, különös tekintettel a tilalmi idők betartására és a vermelőhelyek védelmére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna

Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna

Liszteszsákokban szállított egy férfi kutyakölyköket és egy kecskét, vádat emeltek ellene

Liszteszsákokban szállított egy férfi kutyakölyköket és egy kecskét, vádat emeltek ellene

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban