szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Lehet Más a Politika (LMP) a II. kerületi időközi választáson a csalódottakat akarja megnyerni, és bízik egy olyan eredményben, ami azt mutatja, hogy az embereknek elegük van az elmúlt másfél év politizálásából.

Karácsony Gergely, a párt jelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján az elmondta: a választókerület abban különbözik a többitől, hogy rendre magasabb a részvételi arány, ezért remélik, hogy nem csak az elkötelezett Fidesz szavazók járulnak az urnákhoz, hanem azok is, akik más véleményen vannak.

A képviselőjelölt kitért arra is, hogy nem akar együttműködni az MSZP-vel, de nem zárja ki eleve azt a lehetőséget, hogy visszalépjen, ha ez szükséges az ellenzéki győzelemhez. Erről azonban nincsen politikai nyilatkozat, ez a saját magánvéleménye - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón részt vett Philippe Lamberts, az Európai Zöld Párt társelnöke is, aki a kampányt figyeli. Az LMP júliusban kérte teljes jogú tagságát a pártban, ennek a folyamatnak része Philippe Lamberts látogatása.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy kezdettől fogva jó kapcsolatot ápolnak az Európai Zöld Párttal, és az a politika, amit ők képviselnek valódi alternatívát jelenthet a XXI. századi kihívásokra. A párt teljes jogú tagságától a képviselő azt várja, hogy az EU-parlamenti választásokon az LMP, mint Közép-Kelet-Európa legerősebb zöldpártja is hozzájárulhat ahhoz, hogy az Európai Zöld Párt megkerülhetetlen legyen.

Philippe Lamberts társelnök az MTI-nek azt mondta, látogatása során felügyeli, megvizsgálja a párt működését, illetve a II. kerületi kampányt, majd ajánlatot tesz az Európai Zöld Párt tanácsának, hogy elfogadják-e a tagsági kérelmet. Az LMP-vel kapcsolatban Philippe Lamberts nagyon pozitívan nyilatkozott, mint mondta, az LMP minden volt keleti blokkbéli országnak példaként állhat, jó lenne, ha minden zöld párt elérhetné azt, amit az LMP elért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!