szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Uzsorabűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska polgármesterét, annak feleségét és egyik rokonát. A község boltot üzemeltető első embere a hivatal által folyósított segélyből vonta le áldozatai tartozását.

Hétfőn hallgatták ki gyanúsítottként az edelényi rendőrök a tornanádaskai polgármestert. A kihallgatását követően őrizetbe vett 38 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy egy másik személy nevében üzemeltetett boltjában uzsorahitelre árulta a napi megélhetéshez szükséges élelmiszereket.

A hitelre vásárló rászorultak úgy törlesztettek, hogy a polgármester a hivatalon keresztül folyósított juttatásaikból levonta a tartozásokat. A boltocskázó polgármester átlagosan 100 százalékos kamatot számolt a hitelekért. A nyomozás adatai szerint a polgármester testvérét és unokatestvérét a közmunka program keretében gyakorlatilag arra alkalmazta az önkormányzatnál, hogy segélyfizetéskor biztosítsák a nyugodt körülményeket a bolti tartozások beszedésére. A gyanú szerint a polgármester idén júniusban a tartozásuk rendezése érdekében behívatott két helyi lakost, majd a tartozás kiegyenlítése érdekében - unokatestvérével együtt - megverte őket.

Az Edelényi Rendőrkapitányság október 24-én a gyanúsítottaknál, illetve a tornanádaskai boltban házkutatást tartott. A kihallgatásokat követően őrizetbe vették a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három személyt: a polgármestert, annak feleségét és unokatestvérét. A három gyanúsított mindegyikét őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az ügyben uzsorabűncselekmény, közokirat-hamisítás, csalás, valamint önbíráskodás miatt folyik eljárás.

Szeptember végén került előzetes letartóztatásba a borsodi Gadna polgármestere, akit szintén uzsorabűncselekménnyel gyanúsítanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába