szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szavazást indított a honlapján az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) annak eldöntésére, hogy lecseréljék-e a régi logót.

Az OMSZ számos változáson megy át, fejlesztik például a mentésirányítást, uniós forrásokból a közeljövőben új mentőállomások épülhetnek, és még az idén 37 új esetkocsival bővül a járműflottájuk - mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője. Beszámolója szerint az adott volt, hogy a mentőautók színe az európai szabvány alapján sárga, pontosabban "lemon-green" lesz majd. Iskolákban, valamint a mentődolgozók körében pályázatot hirdettek, hogy az új színhez találják ki a mentőszolgálat új logóját.

Mint hozzátette, a régi logó évtizedeken keresztül bizonyított, de az új autók színvilágához nem annyira illik. Ezért az ötletek alapján kidolgoztak egy - a megfogalmazása szerint - kompaktabb és színharmonikusabb, de a szimbólumaiban ismerős logót. Az új ábrán is megjelenik a három nemzeti szín, a mentőszolgálat felirat, valamint az orvosi kígyó és a mentést jelképező Konstantin-kereszt.

Győrfi Pál közölte: a szavazást hétfőn indították el. November 6-ig várják elsősorban a mentődolgozók véleményét, de a szavazás nyitott, bárki elmondhatja, hogy a régi vagy az új logó tetszik neki jobban. A vélemények alapján az OMSZ vezetősége hozza meg a végső döntést. Ha az új logó nyer, a decemberben érkező új, sárga színű mentőautókon már az lesz látható – mondta a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”