szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A székesfehérvári rendőrkapitányság mellett a Terrorelhárítási Központ is vizsgálja az Aba-Sárkeresztúr állomás közelében, a vasúti sínek mellett szerdán talált világháborús bomba miatt.

Az abai vasútállomás közelében talált világháborús bombával összefüggésben a rendőrség visszaélés robbanóanyaggal és robbanószerrel bűntett, valamint közlekedésbiztonság veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen folytat eljárást. Az eset körülményeit, "a megnyugtató tisztázás" érdekében, a Terrorelhárítási Központ is vizsgálja – ezt írják a TEK közleményében

A Sárbogárd-Székesfehérvár-Komárom vasútvonalon 50-60 perces késéssel közlekedtek a vonatok szerda délután, mert Aba külterületén, egy vasúti átjáróban második világháborús szárnyas aknagránátot találtak, az utasokat Sárbogárd és Aba-Sárkeresztúr között vonatpótló buszok szállították.

A tűzszerészek megsemmisítésre elszállították a robbanóeszközt, a rendőrség pedig nyomozást indított.

Az RTL Híradó csütörtöki beszámolója szerint alig fél órán múlt, hogy nem történt vasúti tömegszerencsétlenség. A hírműsor úgy tudja, hogy az éles aknagránátot a sínre tették, és tűzszerészek szerint felrobbant volna, ha átmegy rajta egy szerelvény.

A vasutasoknak egy járókelő szólhatott, aki a közeli átjáróból láthatta meg a gránátot. Nem sokkal később megérkeztek a honvédség tűzszerészei is.

A 82 milliméteres, második világháborús aknavető gránát sérült volt, de nem robbant fel. Csak védőöltözetben lehetett a veszélyes szerkezet közelébe menni, mert bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna. Ha időben nem veszik észre a gránátot, nagy baj lehetett volna. A tűzszerészek speciális autóban szállították egy homokbányába a gránátot, és ott semmisítették meg.

Sem a MÁV, sem a kormány nem kapott fenyegetést, így egyelőre nem lehet tudni, ki és miért tette a sínre a gránátot – olvasható az rtlhirek.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy új remény: Mivel kecsegtet a Vénusz friss szenzációja? Lehet ott élet?

Egy új remény: Mivel kecsegtet a Vénusz friss szenzációja? Lehet ott élet?

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául