szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem 30 embert fogtak el a fővárosi rendőrök a halottak napi hosszú hétvége eddig eltelt három és fél napja alatt, elsősorban a budapesti temetők és pályaudvarok környékén.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden, mindenszentek napján az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: több mint 1100 rendőr van szolgálatban nemcsak a temetők, hanem a pályaudvarok, nagyobb tömegközlekedési csomópontok területén is.

A fokozott ellenőrzések során kedd délig 28 embert fogtak el a rendőrök, köztük 18 körözött személyt, 10 esetben pedig különböző bűncselekmények - így például lopás, falfirkálás, garázdaság és kábítószerrel való visszaélés - elkövetése miatt. Hozzátette, rajtuk kívül előállítottak 10 embert egyebek mellett engedély nélküli árusítás, a KRESZ megszegése és viráglopás miatt.

Nézze meg képeinket!
©

A szóvivő elmondta, az elfogások és az előállítások főképpen az új köztemető, az óbudai és az újpesti sírkert környékén, valamint a Nyugati és a Déli pályaudvarnál történtek.

Az eltelt három és fél napban 26 szabálysértési feljelentés született: 14 esetben a közlekedés rendjének megsértése - például vezetés közbeni telefonálás, lejárt jogosítvány -, 12 alkalommal pedig a közrend elleni szabálysértés miatt, így például az arra ki nem jelölt helyen való dohányzás vagy szemetelés miatt. Ezzel kapcsolatban Horváth Katalin Fanni megjegyezte, hogy a fokozott ellenőrzés keretében minden típusú jogsértéssel szemben fellép a rendőrség, nem csupán például a viráglopások ügyében.

A BRFK munkatársai eddig 153 ezer forintnyi helyszíni bírságot szabtak ki - közölte. Szólt arról is, hogy a rendőrök nyolc esetben hívtak mentőt a temetőkben rosszul lett idős emberekhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Egymillió látogatót várnak kedden a budapesti temetőkbe

Az elmúlt három napban 6-700 ezren keresték fel a fővárosi temetőket, kedden, mindenszentek napján pedig ez a szám várhatóan eléri az egymillió látogatót - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója az MTI érdeklődésére.

hvg.hu Nagyítás

masodjara

Halottak napja alkalmából az elhunytakra emlékeznek a temetőkben országszerte. A megsárgult levelek mellé frissen vágott virágok kerülnek és gyúlnak a megemlékezés gyertyái; fények keringenek a hideg márványon - képriportunk a budapesti temetőkről.