szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három embert fogtak el csalás, illetve hivatali visszaélés és sikkasztás gyanújával a Terrorelhárítási Központ és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciója során kedden Pest és Nógrád megyében – közölte Dankóné Nagy Éva, a főkapitányság szóvivője.

A rendőrség egy 40 éves karancsaljai és egy 44 éves erdőkertesi lakost őrizetbe vett, ellenük jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt indítottak nyomozást. Egy 40 éves bujáki férfit hivatali visszaéléssel és sikkasztással gyanúsítanak, őt nem vették őrizetbe. Dankóné Nagy Éva hozzátette: a gyanú szerint az őrizetbe vett két ember korábban pénzt kért különféle áruk szállítását ígérve a bujáki férfitől, aki több millió forintot adott át nekik, a bujáki önkormányzat pénzeszközeit is felhasználva. A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat az ügyről nem közölt. 

A hivatali visszaéléssel és sikkasztással gyanúsított férfi Kodák Csaba, a Nógrád megyei Buják független polgármestere. A településvezetőt az MTI-nek szerdán nem sikerült telefonon elérnie. Tóth Kálmán, a község jegyzője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a rendőrség nyomozásba kezdett a településen, ennek során már számos tanút kihallgattak, de további részletekről ő sem adott tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól

Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban