szerző:
delmagyar.hu
Tetszett a cikk?

Minden eseményt rögzít, de egyelőre nem készít híradót és nem ad saját műsort a Csongrád Televízió, mert háromhavi számlával, több mint 2,5 millió forinttal tartozik neki az önkormányzat cége. A 16 éve működő helyi tévé unikumnak számít: nem önkormányzati tulajdon, hanem magánvállalkozás – írja a Délmagyarország.

Csongrádon 16 éve nem az önkormányzat alapított városi televíziót, hanem egy mozgékony, több országos csatornának is bedolgozó vállalkozó, Donka Ferenc. A közszolgálati műsorok készítésére szerződést kötött az önkormányzattal, ebben az is benne van, hogy a tévé közvetíti a képviselő-testületi üléseket.

Az egyik rendkívüli ülésről most a kifizetetlen számlák miatt nem tudósítottak. Majdnem minden eseményen forgat a stáb, de nem készít és nem ad műsort október 28-a óta, mivel a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. nem fizetett ki 2,5 millió forintot a tévének.

Donka Ferenc azt mondja: az ő méretükhöz képest ez elég ahhoz, hogy fennakadást okozzon. Ha a pénzt megkapják, leadják, amit felvettek. Donka biztos az igazában, és reméli, sikerül megegyezni, ezért nem örült, amikor megtudta, a helyzetről cikk készül – írja a lap.

A Városkép kft. ügyvezető igazgatóját, Szabóné Csépe Erzsébetet nem érte el a Délmagyarország. Hajó Edina, az önkormányzat sajtóreferense azt mondta: a bevételek most sehová sem úgy érkeznek, ahogyan az várható lenne, ez országos tapasztalat, és a tévé igazán megtehetné, hogy most saját erőből működik egy kicsit. A sztrájk pedig szerződésszegésnek számít – tette hozzá.

Donka Ferenc azt mondta, hogy ő már a kifizetetlen számlák után is befizette az áfát, ami 500 ezer forint.

Kőrösi Tibor polgármester szerint szó sincs arról, hogy az önkormányzat ki akarná éheztetni a tévét: időben átutaltak a Városkép Kft.-nek annyi pénzt, amennyire szükség van, de más bevételei nem úgy teljesültek, ahogy várta, ez a késlekedés oka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elsőbbséget kapnak a postán a nyitáskor az idősek

Elsőbbséget kapnak a postán a nyitáskor az idősek

3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk