szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint a fideszes Mihalovics Péternek választania kellene a parlamenti képviselőség és a kabinetfőnöki állás között.

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra szólította fel Mihalovics Pétert, a Fidelitas országos választmányának elnökét, hogy "számolja meg a nagyrészt közpénzből fizetett titulusait, és szüntesse meg az összeférhetetlen tisztségeit, ellenkező esetben a Jobbik a parlament mentelmi bizottságához fordul, és összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez".

Mihalovics Péter jelenleg országgyűlési képviselő, veszprémi önkormányzati képviselő, miniszteri biztos és miniszteri kabinetfőnök is - sorolta a Jobbik ifjúságpolitikai kabinetjének vezetője, aki szerint Mihalovics Péter "Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kabinetfőnökeként helyettes államtitkár is egyben, ezzel a tisztségével pedig nem lehetne országgyűlési képviselő, vagyis Mihalovicsnak választania kellene a képviselőség és a kabinetfőnöki állás között".

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a következőképpen reagált a Jobbik felvetésére: Mihalovics Péter nem helyettes államtitkárként, hanem miniszteri biztosként látja el feladatait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, így nincs összeférhetetlenség pozíciói között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olaszországban április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és nyitnak a teraszok

Olaszországban április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és nyitnak a teraszok

AstraZeneca-vakcinával oltották be Angela Merkelt

AstraZeneca-vakcinával oltották be Angela Merkelt

2023: a notch halála?

2023: a notch halála?