szerző:
MTI/Új Néplap
Tetszett a cikk?

Két ügyben még mindig tart az eljárás a tavaly őszi tiszaburai és tiszabői önkormányzati választások kapcsán. A rendőrség néhány ezzel kapcsolatos nyomozást már lezárt - írta hétfői számában a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva az Új Néplap.

Mindkét helyen az akkor hivatalban lévő polgármesterjelölt, a tiszaburai Farkas László, illetve a tiszabői Farkas Barnabás "táborának" tevékenységét vizsgálták.

A tiszaburai három ügy közül kettőt lezártak, a harmadikban rágalmazás vétségének gyanúja miatt az iratokat átküldték a Tiszafüredi Városi Bíróságnak. Ennek gyanúsítottja az Új Néplap szerint Farkas László, aki ellenjelöltjéről azt állította, hogy közreműködött a polgármesteri hivatal számlájának zárolásában, ami miatt a falu fizetésképtelenné vált.

A két tiszabői eset közül egyben a választás rendje elleni bűntett miatt jelenleg is nyomoznak, és bonyolultsága miatt várhatóan az idén nem is jutnak a végére - írja az újság.

Tiszaburán és Tiszabőn több mint egy évvel ezelőtt csak a bíróságnak sikerült végleges eredményt hirdetni a helyhatósági választásokon – olvasható az Új Néplapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Napokig tarthat a helyreállítás az újfehértói vonatbaleset után, új menetrendet vezettek be

Napokig tarthat a helyreállítás az újfehértói vonatbaleset után, új menetrendet vezettek be

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok