szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyöngyöspatáról származó információk szerint keddre virradó éjjel megtámadták a település jobbikos polgármesterét. A rendőrség megerősítette a bejelentés tényét, és emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

A hírt megerősítette Juhász Oszkár polgármester is, aki a heol.hu-nak elmondta: éjszaka tizenegy óra után a polgármesteri hivatalból kilépve az autója felé tartott, amikor "egy sötét alak" fegyvert emelt rá, és kétszer rálőtt. A lap kérdésére, hogy a támadó mondott-e bármit is, Juhász azt felelte: nem, és igazság szerint ő maga sem szólt egy szót sem, hiszen érthetően "meglepte" a támadás, amiben szerencsére nem sérült meg.

A HavariaPress információi szerint a támadó egy vadászpuskából adott le két lövést a polgármesterre, aki a lövések pillanatában lebukott, így a lövedékek nem találták el. A támadó elmenekült. A rendőrség még az éjjel megkezdte a helyszínelést. A nyomozás emberölés kísérlete miatt indult meg az ügyben.

A polgármester erre elmondta: néhány napja utasították el a fegyverviselési engedély iránti kérelmét, mert "úgy tűnik, ma Magyarországon nem elég, hogy szóban és írásban is megfenyegették, megdobálták már kővel, sőt, Eszes Tamás meg is verte". Most újra megkéri a fegyverviselési engedélyt. Hogy rendőrségi védelmet kér, kérhet-e, arra azt válaszolta: ennek lehetőségeivel egyelőre nincs tisztában.

Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere
©

A támadás kapcsán a lapnak azt is hangsúlyozta: senkit nem akar még csak sejtetve sem gyanúsítani, a rendőrség dolga lesz kideríteni, hogy mi történt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén a heol.hu-nak megerősítették: Juhász Oszkár hétfőn éjjel tett bejelentést arról, hogy 23.30 körüli időben a polgármesteri hivatal belső udvarán ismeretlen személy két lövést adott le rá. A rendőrség a bejelentés után haladéktalanul megkezde a helyszíni vizsgálatot, az esetleges tanúk felkutatását illetve a körülmények pontos tisztázását - közölte Soltész Bálint sajtószóvivő.

A jobbikos Juhász Oszkárt idén júliusban választották a község vezetőjévé, azt követően, hogy a falu korábbi független polgármestere áprilisban lemondott tisztségéről. Tábi László, a település korábbi vezetője akkor nem cáfolta, hogy döntésében közrejátszott a településen kialakult etnikai jellegű konfliktus is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!