szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormányfő helyettese szerint valószínűleg annak tudható be Jan Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének a magyar állampolgársági törvénnyel kapcsolatban tett csütörtöki nyilatkozata, hogy a szlovákiai orvossztrájk miatt zárva volt a detoxikáló.

Jan Slota szerint nem Szlovákia, hanem Magyarország az, amely kiélezi a szlovák-magyar kapcsolatokat. A nacionalista szlovák politikus csütörtökön Semjén Zsolt nak, a magyar kormányfő kereszténydemokrata helyettesének előző napi televíziós nyilatkozatára reagált, amely szerint Szlovákiának előbb vagy utóbb vissza kell vonnia a magyar állampolgársági törvény kapcsán hozott ellentörvényét.

Slota kijelentette: Semjén Zsoltnak szégyellnie kellene magát, s ráadásul összekeveri a realitásokat a saját benyomásaival. "Nyilatkozata csak azt bizonyítja, hogy nem Szlovákia torpedózza meg a szlovák-magyar kapcsolatokat, hanem a magyar kormány és a parlament, amelyek kinevetik a nemzetközi törvényeket, kapcsolatokat és az Európai Unión belüli normális kultúrát" - állítja Slota nyilatkozatában.

Semjén Zsolt
©

"A magyar parlament által a kettős állampolgárságról elfogadott törvény és azok a tények, amelyeket ez magával hoz, még a be nem avatottat is ahhoz (a felismeréshez) kell hogy vezessék, hogy a magyar politikai vezetők tevékenysége jelenleg megegyezik a náci kamarilla tevékenységével a harmincas évekből - a Szudéta-vidék elfoglalása, a második világháború kezdete... Szlovákiának egyszerűen ellentörvénnyel kellett reagálnia" - olvasható a dokumentumban, amelyet a közszolgálati TASR hírügynökség hozott nyilvánosságra.

Semjén Zsolt az m1 Ma reggel című műsorában szerdán azt mondta, Szlovákiának előbb vagy utóbb vissza kell vonnia a magyar állampolgársági törvény kapcsán hozott ellentörvényét.

Akármilyen színű kormány jön az előre hozott választások után, előbb-utóbb vissza kell vonni, mert ez Szlovákia számára is tarthatatlan - emelte ki a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a jogszabályt bár ellenünk találták ki, de egy csomó olyan szlovákot is érint, akinek semmi köze a magyar ügyhöz. Példaként említette azokat a szlovákokat, akik Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban dolgoznak, évek óta ott élnek, megkapták az ottani állampolgárságot, és most elveszik tőlük a szlovákot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Koronavírus: kétezer felett az új fertőzöttek száma, és meghalt 46 beteg

Koronavírus: kétezer felett az új fertőzöttek száma, és meghalt 46 beteg

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet