szerző:
hvg.hu

Csereháti (Tomor, Lak, Selyeb, Hegymeg, Szakácsi) és gyöngyöspatai szegény gyerekeknek szervez gyűjtést közösen a Bohócok a Láthatáron Csoport és a Gödör Klub.

A Bohócok a Láthatáron elsősorban a gyöngyöspatai és csereháti mélyszegénységben élő gyerekeknek, másodsorban a felnőtteknek szeretne adományokat gyűjteni karácsonyra. A szervezet egy színészekből és bohócokból álló társulat, melynek célja, hogy előadásaival segítse a Magyarország legszegényebb vidékein élő, elsősorban roma közösségek kulturális, közösségi életének fejlődését, valamint a roma és nem roma közösségek együtt élésének színvonalát.

Adományként akár használt gyermek- és felnőttruhákat, cipőket, tisztálkodószerek (mosópor, szappan, fogkefe, fogkrém), konyhai felszereléseket, edényeket, lavórokat, nagy fazekakat, takarókat, párnákat, törülközőket várnak, valamint gyermekjátékok (kis autót, babát és focilabdát), gyermekkönyveket, mese CD-ket és DVD-ket, rajzlapokat, színes ceruzákat, tollakat, gyurmát, festéket, ecseteket, füzeteket, a fiatal lányoknak gyöngyöt, szépítőszereket, táskát, illevte tartós élelmiszereket, pelenkát, és újszülött holmikat.

A szervezők december 12-éig minden nap délután egy és este nyolc óra között várják az adományokat a Gödör Klubban az infópultnál, ám arra kérik az adakozókat, hogy a csomagokat jól zárják le és címkézzék fel, feltüntetve a tartalmat és a korosztályt, aki használni tudja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!