szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűz volt Apcon, egy veszélyes anyagokat feldolgozó üzem tárolójában.

A Heves megyei Apcon egy veszélyes anyagokat feldolgozó üzem tárolójának szigetelése kapott lángra szombaton, a tűzoltók többórás munkával oltották el a tüzet - közölte a katasztrófavédelem. A tűz 300 négyzetméteren pusztított, a helyszínre érkezett a Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálat is Budapestről, de lakosságvédelmi beavatkozásra végül, mivel a legközelebbi lakott hely öt kilométerre esik, nem volt szükség - tájékoztatott Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.
Kiderült, hogy fémport és salakot tároltak az üzemben. A mérések alapján nem került egészségre ártalmas anyag a levegőbe.

A kárfelmérést megkezdték, a tűz keletkezésének okát vizsgálják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!