szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Berki Zoltán, a Semmelweis Egyetem orvos szakszervezetének elnöke és Lotz Gábor patológus, a józsefvárosi kamara elnöke is jelölteti magát a Magyar Orvosi Kamara elnöki tisztjére - írja a Népszabadság keddi száma.

Szervezés alatt van a Magyar Orvosi Kamara december tizedikei, szombati tisztújítása, ezen a kamara küldöttei szavazni fognak, de hogy ezzel véget ér-e a tisztújítás, azt még nem tudni - írja a Népszabadság. A jelöltekről nyilvánossá tett listát idézve a lap azt írja, hogy Éger István elnöknek két kihívója is akadt. Berki Zoltán, a Semmelweis Egyetem orvos szakszervezetének elnöke és Lotz Gábor patológus, a józsefvárosi kamara elnöke. A lap úgy tudja, hogy az elnöki tisztségre ugyan kapott jelölést Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke is, ám ő mégsem szerepel a köztestület által nyilvánosságra hozott listán.

Éger István
©

A Népszabadság azt írja, hogy Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a józsefvárosi küldöttválasztás megóvása miatt törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett november végén, ez azt feltételezi, hogy a mintegy 2800 józsefvárosi orvos a tisztújításhoz szabálytalanul választott küldötteket. Ebben az esetben azonban a küldöttgyűlésen sem szavazhatnak szabályosan, azaz az sem lehet érvényes. Éger István szerint nincs ok aggodalomra, a törvény előírásai alapján zajlik a folyamat, nem tud arról, hogy a tárca vezetője leállította volna a kamarai tisztújítást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!