szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) munkatársainak decemberi bérét félhavi fizetéssel toldják meg jutalomként az év végén, és ez akár összesen 15 millió forintos extra pénzt is jelenthet - írja a Blikk.

Közel félhavi normatív jutalmat kapnak év végén a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai - erősítették meg Schmitt Pál államfő hivatalában a Blikknek. A napilap a munkatársak számára és a pontos összegekre vonatkozó kérdéseire még nem kapott választ a hivataltól, ezért saját becsléseire támaszkodva arra a következtetésre jutott, hogy miután a hivatal személyi juttatásokra havi átlag 37 millió forintot költ, a félhavi bérrel egyenértékű jutalom hivatali szinten 18 millió forintot jelent. A prémium azonban csak az alapbér után jár. "Így becsléseink szerint mintegy 15 millió forintot oszthat a KEH, ami így is jól jön az ünnepek előtt, mert ez fejenként mintegy 100 ezer forint lehet átlag" - írja a napilap.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns