szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP véleménye szerint az új munka törvénykönyvével a kormány "olcsó bérrabszolgákat kíván a magyar munkavállalókból csinálni" - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Kaufer Virág.

A képviselő, aki összekötözött kézzel vett részt az eseményen, arra emlékeztetett, hogy a nyáron nyilvánosságra került javaslat komoly tiltakozást váltott ki, de a kormány "apróbb gesztusokon kívül" nem volt hajlandó lényegi változtatásokat tenni.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a szövegben benne maradtak a kirúgásokra vonatkozó könnyítések, a pénztárosok egy hónapos letétje, miközben a kisgyermekeseknek a "részmunkaidő csapdáját" ajánlják fel a valódi rugalmasabb foglalkoztatás helyett. Hozzátette, hogy a jogszabály elfogadását követően sokkal többen fognak sokkal kevesebbért dolgozni.

Szavai szerint az LMP viszont egy valódi, XXI. századi törvénykönyvet szeretett volna készíteni, amelyik a "kikényszerített alkuk helyett" valódi társadalmi párbeszédre épül, megújítja az érdekvédelmet és nem csorbítja a munkavállalói jogokat, de a "kormány ebben nem volt partner".

Kaufer Virág tiltakozó akciója az LMP sajtótájékoztatóján
©

A képviselő leszögezte, hogy a döntést nem hagyják annyiban, mert népszavazási kezdeményezést indítottak az ügyben és jövőre, ha kell, "Házon kívül" fogják megvédeni a munkavállalók jogait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Okosvárost épít a Toyota a Fuji hegynél

Okosvárost épít a Toyota a Fuji hegynél

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Donáth László tagadja az ellene felhozott vádakat, nyilvános tárgyalást kér

Donáth László tagadja az ellene felhozott vádakat, nyilvános tárgyalást kér