szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

További telefontársaságok, már az Invitel és a UPC hálózatából is hívható a 1353-as adományvonal december 31-ig.

A segíteni szándékozók hívásonként 250 forintot adományozhatnak a rászorulók megsegítésére - közölte az Ökumenikus Segélyszervezet pénteken. Az idei Országos Adventi Adománygyűjtés az első alkalom, hogy a segélyszervezet a gyűjtéshez saját adományvonalat tud alkalmazni, amelyet a Magyar Telekom, a T-Mobile, a Telenor, a Vodafone, az Invitel és a UPC hálózatából is lehet hívni. 

A hívások díját azért állapították meg ilyen kis összegben, hogy mindenki csatlakozni tudjon az összefogásra és szolidaritásra ösztönző országos felhíváshoz. Aki 250 forintnál nagyobb összeget szeretne adományozni, többször is hívhatja a 1353-at.  

"Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" mottóval indította el idei adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. A hármas mottó arra utal, hogy az azonnali támasz mellett a segélyszervezet lehetősége szerint mindig komplex segítségnyújtásban gondolkodik. A hozzáfordulóknak nemcsak egyszeri, azonnali, hanem átgondolt, hosszú távú támaszt kíván nyújtani.  

Az ország több pontján található családok átmeneti otthonában például a lakhatás biztosítása mellett adósságkezelésben, munkahelykeresésében, szociális és hivatalos ügyek intézésében, a gyermekek tanulási nehézségeinek leküzdésében, képességeik fejlesztésében segít, melyek mind egy cél irányába mutatnak, esélyt adni az élet önálló újrakezdéséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat