szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP nem támogatja a paksi atomerőmű bővítését - üzente a Népszabadságnak Mesterházy Attila szocialista pártelnök; a lap szerint ez jelentős fordulat, ugyanis az elmúlt húsz évben a szocialisták a leghívebb támogatóknak számítottak.

Az állami erőmű több ezermilliárdos bővítésére alapot adó 2009-es elvi határozatot az akkor még kormányon lévő MSZP és ellenzéki Fidesz is megszavazta, a szociálliberális koalíció ingadozó tagja, az SZDSZ szintén beadta a derekát, és az akkor független, volt MDF-esek többsége is az igen gombot nyomta meg - idézi fel a Népszabadság szombati cikke.

A lap szerint a fukusimai katasztrófa után az MSZP-ben változások mentek végbe, Mesterházy Attila nyáron egy blogbejegyzésben azt írta, a világban zajló események hatására "erősen meg kell fontolni a bővítés tervét".

Józsa István szocialista képviselő, az energetikai munkacsoport tagja, a gazdasági bizottság alelnöke szerint az elmúlt húsz évben folyamatos párbeszéd volt a parlamenti pártok között a bővítést illetően, ám a Fidesz kormányra kerülése után megszűnt az ellenzék tájékoztatása. A pártban úgy vélik, a fukusimai baleset óta a bővítés társadalmi támogatottsága is csökkent, ezért most "széleskörű párbeszédet" követelnek, ami alatt népszavazást értenek, illetve tartanak megfontolandónak - írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Judit szerint a közösségi média olyan lett, mint az ivóvíz

Varga Judit szerint a közösségi média olyan lett, mint az ivóvíz

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

A főváros saját számításai szerint legalább 23 milliárd forintot bukik az iparűzési adó megfelezése miatt

A főváros saját számításai szerint legalább 23 milliárd forintot bukik az iparűzési adó megfelezése miatt