szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Háromhavi jutalmat szavazott meg a városi testület Nagykőrös polgármesterének – írja a Blikk. A városvezető szerint emiatt nem kell szégyenkeznie.

Háromhavi jutalmat szavazott meg a városi testület Nagykőrös fideszes polgármesterének. Az indoklás szerint Czira Szabolcs komoly szerepe volt Nagykőrös főterének többéves felújítási munkálataiban – írja a Blikk. A projekt sikerességére hivatkozva, a polgármester előterjesztésére a szintén fideszes alpolgármesternek, Kustár Tamásnak is indítványozták a 13., 14. és 15. havi fizetést.

A polgármester elismerte a lapnak, hogy azért kap jutalmat, mert az EU-s és városi forrásból finanszírozott, mintegy 1,1 milliárd forintos főtérfelújításban olyan szervezési feladatokat végzett el, amelyek túlmutatnak a mindennapos polgármesteri feladatokon. Czira szerint a város zavartalanul működik, költségvetése stabil, a település adóssága csökkent az idén, és jövőre is csökken majd.

„Hazánk sem itt tartana, ha az előző szocialista kormányok a Nagykőrösön követett jó gazda gondosságával jártak volna el az ország ügyeiben” – mondta a Blikknek a városvezető. „Úgy gondolom, egy olyan városban, ahol a nehéz helyzet ellenére is felelős gazdálkodás folyik, a polgármesternek nem kell szégyenkeznie, ha elismerik a munkáját” – tette hozzá.

A polgármester azt is elismerte, hogy tavaly hasonló összeget kapott. Az előterjesztés szerint az újraválasztása bebizonyította: jól végezte a munkáját. Czira szerint hasonló elismerésben elődje is részesült. Egyébként nem zárta ki, hogy a mostani pénz egy részét karitatív célra fordítja, de erről bővebbet nem árult el.

László Ferenc helyi MSZP-s képviselő szerint felháborító a városvezetők jutalmazása, főleg mert polgármesteri újraválasztása után szintén háromhavi jutalmat szavazott meg a fideszes többségű közgyűlés Czira Szabolcsnak.

A Blikk úgy tudja, hogy ennek ellenére a városnak még mindig több száz milliós adóssága van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

Trump utolsó elnöki napján még megkötött egy 23 milliárd dolláros fegyverüzletet

Trump utolsó elnöki napján még megkötött egy 23 milliárd dolláros fegyverüzletet