szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozik az Indextől az utolsó lapnál maradt alapító, Gerényi Gábor is - írja a Médiapiac.com. Gerényi azt ígéri, blogján dolgozza fel az Index történetét.

Saját blogján jelentette be távozását Gerényi Gábor, az Index egyik alapítója, aki - bejegyzése szerint - 13 évet töltött az online lapnál és 4-et az előd Internettónál - adta hírül a Médiapiac.com. Távozásáról azt írja, közös megegyezéssel történt és szerinte nem illeszthető bele az utóbbi fél évben az internetes lapoknál tapasztalt "mozgolódásba". (Az Indextől távozott az alapító-főszerkesztő, Uj Péter, illetve korábban Kardos Gábor ügyvezető, az Origónál pedig a két főszerkesztőt, Nádori Pétert és Weyer Balázst váltották le.) Gerényi társalapítója és társtulajdonosa is volt a cégnek, illetve tartalomfejlesztési igazgató volt.

Az, hogy Uj Péter és Kardos Gábor után rövid időn belül a harmadik operatív vezető távozik az Indextől, szerinte nem jelenti azt, hogy a portál "bedőlne", a kapcsolódó "temető írásokat" kitalációnak nevezte. Mint írja, Mészáros Zsófi főszerkesztői kinevezésével az Index erősödni tudott, s ő és a csapat, beleértve a kereskedelmi hátteret is, "szuperlatívuszokban" emlegethető őszi-téli teljesítményt nyújtott.

©

Mint ismeretes, 2011. szeptember 1-jével vette át az Index ügyvezetését Pusztay András, aki a 11 év után távozó, s azóta a Ringier online divíziója élére igazolt Kardos Gábort váltotta. Uj Péter szeptember 30-ával ment el, helyére Mészáros Zsófia lépett.

Gerényi kifejti, nem volna igaz, ha azzal magyarázná távozását, hogy új kihívásokat keres, hiszen az Indexszel párhuzamban már több éve vesz részt más online vállalkozásokban - ilyen a Mandiner.hu és az AudioPorn Central -, amelyekre több időt tud majd szánni. Az Index-alapító azt írja, blogbejegyzésekben dolgozza fel ezentúl a portál történetét, s ebből sok-sok olyan apró, de fontos részletre is fény derül, amelyek - írja - segítenek összerakni az Index-képet, és talán arra is inspirálhatnak néhányakat, hogy indítsák el saját hasonló történetüket, vállalkozásukat. Az események rekonstruálásához, azt ígéri, archivált levelezéseket és iratokat is felhasznál majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni

Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni

133 millió forint osztalékot vettek ki tavaly Kasza Tibi cégéből

133 millió forint osztalékot vettek ki tavaly Kasza Tibi cégéből