szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét az LMP-s Scheiring Gábor, aki február elsejétől lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről. Erről szóló levelében hozzátette, már nem tud őszinte hittel dolgozni LMP-s képviselőként.

Scheiring Gábor mandátumát egyelőre megtartaná, heti egy napot tud politikával foglalkozni, fizetésének "ennek megfelelő részét", négyötödét felajánlja a pártnak, de ha ez párttársainak nem elfogadható, képviselői mandátumát is szívesen visszadja - derül ki a képviselő pártja frakcióját és választmányát erről tájékoztató, az MTI birtokába került leveléből.

A képviselő jelzi, 9 hónapja maradt arra, hogy megírja cambridge-i doktoriját és hosszú töprengés után úgy döntött, ezt meg is teszi. Sorai szerint döntése hátterében ott van az is, hogy már nem tud őszinte hittel dolgozni LMP-s képviselőként.

"Nem tudok mit kezdeni a folyamatosan újratermelődő belső káosszal és állandósult amatörizmussal és a vele járó teljesítményellenes szervezeti kultúrával; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a racionalitás helyett frusztrációk és hisztériák keretében kezeljük a konfliktusokat, nem tudok mit kezdeni az állandó paranoiás hangulattal, nem tudok mit kezdeni a bázisdemokráciának hazudott informális alkuk politikájával, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy két év alatt az ármánykodás elég magas fokát honosítottuk meg; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ebben a szervezetben az embernek mint embernek nincs értéke, nem tudok mit kezdeni azzal az eljárással, ahogy Virág lemondott a mandátumáról; és azzal meg pláne nem tudok mit kezdeni, hogy ezzel az egésszel úgy fest, nem akar/mer igazán senki sem foglalkozni" - fogalmaz.

Scheiring Gábor
©

Scheiring Gábor kijelenti azt is, hogy az élete rövidebb annál, hogy olyan közegben töltse, ahol nem érzi jól magát. "Az elkövetkezendő 9 hónap arra is időt ad nekem, hogy átgondoljam, hogy hosszú távon tudok-e hasznos tagja maradni ennek a közösségnek" – jegyzi meg.

Az LMP egy másik képviselője, Kaufer Virág, január elején közölte a nyilvánossággal, hogy február elsején visszaadja képviselői mandátumát. Azt mondta, úgy érzi, hogy többet tehet az utcán, a közösségekben, mint a parlamentben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizennégy kilós meteoritot találtak Svédországban

Tizennégy kilós meteoritot találtak Svédországban

Magyar fejlesztők megcsinálták a mindentudó Covid-útlevelet

Magyar fejlesztők megcsinálták a mindentudó Covid-útlevelet

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek