szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP képviselőcsoportja jelenleg a kialakult helyzetet elemzi és hétfőn nem választ új frakcióvezetőt – mondta az LMP frakcióülésének szünetében az újságíróknak Mile Lajos. A frakcióvezető-helyettes szerint a megbeszélésen az összes szempontot mérlegelve, tárgyilagosan és tényszerűen vizsgálják a helyzetet, és ha ennek a folyamatnak a végére érnek, akkor "egy harcra kész és nagyon hatékony frakció fogja elkezdeni a parlamenti munkát".

A zárt ülésen elhangzottak részleteiről a politikus egyelőre nem akart nyilatkozni. Arra a kérdésre, hogy Scheiring Gábor pénteken napvilágot látott levelét értékelték-e, illetve beszéltek-e az ellenzéki pártok együttműködéséről, azt felelte, hogy a folyamatok minden részletét elemzik. "Nem ilyen jellegű, nem ilyen természetrajzú megbeszélés zajlik, hanem politikai elemzés" – válaszolta arra a kérdésre, hogy a képviselők közül bárki is jelezte-e kilépési szándékát.

Schiffer András a párt országos politikai tanácsának szombati ülésén lemondott frakcióvezetői tisztségéről, jelezve, hogy az LMP többi vezető testületéből is távozik, de képviselői mandátumát egyelőre megtartja. Hétfőn azt mondta, lemondása miatt nem fog kettészakadni az LMP frakciója.

Előző nap került nyilvánosságra egy az MTI birtokába került levél nyomán, hogy Scheiring Gábor lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről, a következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét. Mandátumát egyelőre megtartaná, de ha párttársai úgy döntenek, kész azt is visszaadni - közölte abban a levélben, amelyben bíráló megállapításokat tett az LMP működésével kapcsolatban.

Az LMP egy másik képviselője, Kaufer Virág, január elején közölte a nyilvánossággal, hogy február elsején visszaadja képviselői mandátumát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobrev Klára koronavírusos

Dobrev Klára koronavírusos

Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet