szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Korábbi bejelentésének megfelelően csütörtökön hivatalosan is lemondott parlamenti képviselői mandátumáról az LMP-s Kaufer Virág.

A volt képviselő január 3-án jelezte, hogy február elsejével távozik országgyűlési posztjáról. Akkor ezt azzal indokolta, hogy döntése személyes válasz az LMP által szervezett úgynevezett Új Ellenállásra, és lépésének az a lényege, hogy olyan utakat kíván keresni és építeni a jövőben, amelyek "az indulatok helyett a közösség építő erejére és a szolidaritásra épülnek". Egy akkor írt levelében úgy fogalmazott, hogy többet tehet az utcán, a közösségekben mint a parlamentben. Kiemelte, hogy nem hagyja abba a munkát, csak szerepet vált, új utakat keres az "LMP-n belül és kívül".

A leköszönő politikus csütörtökön azt mondta az MTI-nek, azért nem tudta korábban beadni a hivatalos lemondását, mert egy január eleji jogszabályi változás miatt az a benyújtás napján azonnal életbe lép, ő pedig korábban jelezte, február 1-ig tartja meg a mandátumot.

©

Az LMP múlt hétvégi kongresszusa már döntött utódjáról, Szél Bernadett szóvivő ül parlamenti helyére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme az F1 idei új Aston Martin biztonsági- és orvosi autói

Íme az F1 idei új Aston Martin biztonsági- és orvosi autói

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Az én hetem: Lackfi János látja a home office-ban lopakodó lelket és halált

Az én hetem: Lackfi János látja a home office-ban lopakodó lelket és halált