szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eltérő időtartammal hétfőtől rendkívüli tanítási szünet lesz a hideg idő miatt tizenhárom hajdú-bihari településen - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-nek.

Körösszegapátiban pénteken sem volt tanítás és a jövő héten is zárva tart az általános iskola - közölte Benke Valéria.

Február 6-10. között nem lesz tanítás Hajdúnánáson, Tiszagyulaházán, Görbeházán, Újtikoson, Berekböszörményben, Bihartordán, Csökmőn, Nagyrábén az óvodákban és az általános iskolákban; hétfőtől szerdáig zárva lesz a Nagykereki általános iskola és a kismarjai óvoda, ez utóbbi a nagyszámú megbetegedés miatt, míg Szentpéterszegen és Gáborjánban csak hétfőn nem lesz tanítás.

©

A 18 ezer lakosú Hajdúnánáson valamennyi oktatási intézmény - több óvoda, általános iskola és egy középiskola - zárva tart a jövő héten; az egyik intézményben fogadják majd azokat a gyerekeket, akiknek az elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni - tette hozzá a szóvivő.

A települések polgármesterei péntek óta folyamatosan tájékoztatják a katasztrófavédelmi igazgatóságot a tanítási szünetek elrendeléséről, amelyet egyöntetűen a hideg időjárással indokolnak.

Pál Csaba, a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a megyeszékhelyen sehol nem kellett tanítási szünetet elrendelni az időjárás miatt. Az egyes intézményvezetők ezt saját hatáskörükben rendelhetik el - fűzte hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!