szerző:
merites.hu
Tetszett a cikk?

“Nem fizetett forradalmárokkal tüntetünk” – ezt mondta Kónya Péter, a Szolidaritás mozgalom társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján a január 21-i Békemenettel kapcsolatban. A mozgalom bejelentette: március tizedikére nagyszabású tüntetést szerveznek a Parlament elé, "Együtt egy új köztársaságért" címmel.

Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke az elmúlt tíz év politikai megosztottságáról beszélt. Véleménye szerint minden párt kisajátított magának valamilyen jelképet, ezért – ahogy fogalmazott – „a legfontosabbat, a kokárdát március tizedikén visszaszerezzük az országnak, hogy március 15-én az egész ország félelem nélkül és bátran hordhassa azt”.

 

©

Korábban a Békemenet Magyarországért elnevezésű kormánypárti megmozduláson több százezer ember vett részt, akkor többen azt mondták, ez jelképe az Orbán-kormány támogatottságának.

Kónya úgy kommentálta a nyilatkozatot, hogy „a civilek által szervezett ellenzéki tüntetésre nem fizetett forradalmárok jöttek el”, utalva arra, hogy a nol.hu értesülése szerint a kormánypárti demonstrációra érkezőknek kifizették az útját és ott tartózkodását. Az elnök azt mondta: az ellenzéki tüntetésekre az emberek saját pénzükön utaznak el. Véleménye szerint a "békemenet" nem feltétlenül mutatja az emberek véleményét.

A rendőrségen már bejelentették az eseményt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!