szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közös hátralékkezelő programot indít az EDF Démász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Százmillió forinttal támogatja az EDF Démász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programját; több ezer ügyfélnek segítenek ezzel kifizetni áramszámlájukat - közölte a két szervezet kedden, Szegeden. 

Az EDF Démász mint felelős villamosenergia-szolgáltató elkötelezett a nehéz anyagi körülmények között élő fogyasztók védelme mellett - mondta Thierry Le Boucher, az EDF Démász elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón. Hozzátette, a szeretetszolgálattal régóta együtt dolgoznak azon, hogy a legsebezhetőbb ügyfeleket védjék. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem ajándékot adnak, hiszen sorsuk jobbra fordulásáért az ügyfeleknek is tenniük kell. Jelenleg mintegy százezer ügyfél tartozik a cégnek, sok esetben azonban nem valódi tartozásuk van, csak késedelmes a befizetés. Az átlagos hátralék harmincezer forint. Az ügyfelek közt a felmérések szerint mintegy tizenkétezer védendő fogyasztó van - tette hozzá. 

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a közös akcióról elmondta: a programban pályázati úton olyan családok vehetnek részt, amelyek korábban hátralékot halmoztak fel és az áramszolgáltató már kikapcsolta őket a szolgáltatásból, vagy annak esedékességéről már értesítőt küldött. Emellett olyanok is segítséget kérhetnek, akik még rendszeresen fizetik a számlákat, de szociális helyzetük miatt védendő fogyasztónak tekinthetők. A felhalmozott hátralékok rendezéséhez a fogyasztók legalább 50 százalék sajáterő mellé igényelhetnek támogatást a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól - közölte.    

A pályázatra elektronikus úton, a maltai.hu weboldalon lehet jelentkezni február 15-e után. A pályázaton nyertes fogyasztókkal márciustól köt szerződést a Máltai Szeretetszolgálat, majd a tartozás felének befizetése után a segélyszervezet rendezi a fennmaradó összeget. A szervezők 10-11 ezer pályázóra számítanak. Az EDF Démász már korábban is támogatta a nehézsorsú családokat. 2009-2010-ben 300 millió forint támogatást nyújtott a szolgáltatási területén élő több mint 6 és félezer olyan fogyasztónak, akiknek az áramszámla rendszeres fizetése komoly gondot jelentett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát

Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát

Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt

Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!