szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy családjának írt részvéttáviratból értesült egy budapesti férfi saját haláláról. A táviratot egy alapítvány küldte – számolt be az RTL Híradó.

Egy gyerekek angliai utaztatásával foglalkozó alapítvány küldött részvéttáviratot Dömsödi Mihály fiának és a gyermekei édesanyjának, holott az édesapa él és virul. Az alapítványnál azt mondták, az egyik fiú általános iskolai angoltanárától hallották, hogy a férfi meghalt egy autóbalesetben.

A távirat kézhezvétele után Dömsödi felhívta az alapítványt, ahol – ahogy fogalmazott – köpni-nyelni nem tudtak, nem jutottak szóhoz.

Az alapítványnál nem kívántak nyilatkozni az RTL Klubnak, de az ügyben érintett érdi Kőrösi Csoma Általános Iskola igazgatója sem volt beszédesebb. Telefonon annyit közölt a csatorna munkatársaival, hogy azt fontolgatja: eljárást indít az angoltanárnő ellen.

A férfi feljelentést tett a rendőrségen, mert a halálhírét keltették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!