szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nettó ötvenmillió forint körül lesz a március 15-i állami rendezvények költségeinek végösszege - mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol ismertette a nemzeti ünnep programjait.

Az ünnepségsorozat reggel nyolc órakor kezdődik a fővárosi Kossuth Lajos téren a zászlófelvonással, majd az érdeklődők a díszszázad és huszárok felvezetésével a Magyar Nemzeti Múzeumhoz vonulnak. Tarlós István főpolgármester beszéde után a Múzeumkertből az ünneplők a budai Várba indulnak, ahol egész nap kirakodóvásár és családi programok lesznek. Délután a Várból a Lánchídon át, a Széchenyi tér érintésével menet indul a Kossuth térre, ahol beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök - részletezte az államtitkár a hadtörténeti múzeumnál tartott tájékoztatóján.

A Várból a Kossuth térre induló menethez várhatóan csatlakoznak majd civil szerveződések is, amelyek ezt már korábban jelezték - közölte. Azzal kapcsolatban, hogy az előzetes hírek szerint több ezren érkeznek Lengyelországból Budapestre, a március 15-i ünnepségekre, Kovács Zoltán kijelentette: a lengyelek felvették a kapcsolatot az államtitkársággal, jelezték részvételi szándékukat, ám az ő "mozgatásukhoz", programjaikhoz az állami rendezvényszervezésnek nincs köze.

Az idei nemzeti ünnep nagyjából ötvenmilliós költségével kapcsolatban példaként megjegyezte, hogy 2010-ben 185 millió forintból, 2005-ben pedig 289 millióból rendezték meg az állami ünnepségeket. "Méltón, visszafogottan, költséghatékonyan rendezzük és szervezzük az ünnepet" - mondta. A kommunikációs államtitkár kitért arra is, hogy a honvédség március 15-e alkalmából indítja el több hónapos eseménysorozatát, amely az önkéntes szolgálatra igyekszik felhívni a figyelmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Transzneműként bújt elő Ellen Page hollywoodi színész

Transzneműként bújt elő Ellen Page hollywoodi színész

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint