szerző:
hvg.hu

Bulvárkacsának minősítette a kormány a hvg.hu első írását arról, hogy Schmitt Pál plagizált. A kormányzati kommunikáció mára viszont visszavonulót fújt, a hírek ma már arról szólnak, Orbán Viktor nem miniszterelnökként jelölte az államfői posztra Schmitt Pált. Összegyűjtöttük az elmúlt két hónap legmeghatározóbb nyilatkozatait.

A miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére. (Giró-Szász András, 2012. 03. 29.)

Az országnak a jelenlegi nehéz helyzetében olyan köztársasági elnökre van szüksége, aki köztiszteletben áll bel- és külföldön egyaránt. (Professzorok Batthyány Köre, 2012. 03. 28.)

Örülök, hogy Magyarországon működik a demokrácia, örülök, hogy nincs kettős mérce, örülök, hogy az elnökre is ugyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint bármely más magyar állampolgárra. Hozzáteszem: nem zavar ez az ügy, kicsit hosszú volt, örültem volna, hogyha rám is vonatkoznak azok a szabályok, amik úgy hangzik, hogy az ártatlanság vélelme, de most hogy pontot teszünk a dolog végére, azt az egyet mondhatom, hogy a munkámat változatlanul alázattal és szorgalommal fogom végezni, betartva az alaptörvény rám vonatkozó előírásait. (Schmitt Pál, 2012. 03. 28.)

A legtöbb országban Schmitt Pál már a lemondó levelét írná, vagy legalább találna egyet, amit lemásolhat. (Economist, 2012. 03. 27.)

A Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának jelentését megismerve a Fidesz lezártnak tekinti az ügyet. (Selmeczi Gabriella, 2012. 03. 27.)

Nagyítás-fotógalériánk Schmitt Pál karrijerjéről - kattintson a képre!
©

Végre pontot tett a politikai támadások végére a Schmitt Pál államfő kisdoktorija ügyében a független és szakmai testület által lefolytatott és a hibákat feltáró eljárás. (KDNP-közlemény, 2012. 03. 27.)

Már a kezdetektől mondtam, hogy abban a kutatásban, amit édesapám folytatott, Schmitt Pál nem működött közre. (Nikolaj Georgiev lánya, 2012. 03. 27.)

Ha bebizonyosodik, hogy plagizált, le kell mondania. (Pokorni Zoltán a Hír24-nek, 2012. 03. 26.)

Ezt nem tőlem kell megkérdezni, és nem túl udvarias, hogy jövök egy jótékonysági rendezvényre, és csak úgy kérés nélkül megszólítanak. Azt gondoltam, arról kérdez, milyen nagyszerű dolog, amikor az ember segíthet másokon, szegény gyerekeken. (Schmittné Makray Katalin a Hír24-nek, 2012. 03. 26.)

Ha az egyharmad fütyül, akkor arra én nem fütyülhetek. (Schmitt Pál, 2012. 03. 09.)

A felém irányuló szeretetet és bizalmat változatlanul érzem. Nyilvánvaló, hogy az ország kétharmadának még mindig megfelelő elnök vagyok. (…) Valószínű, az, hogy most, 20 évvel a dolgozat megírása után kerül elő az ügy, annak köszönhető, hogy megpróbáltam segíteni a kormány munkáját, és a törvényalkotásban inkább motor voltam, mintsem fék. (Schmitt Pál a Bruxinfónak, 2012. 03. 07.)

Az ügy nem az államfőről, nem is az ő tudományos tevékenységéről, hanem a jelenleg kormányzó erők lejáratásának szándékáról szól. (Kövér László, 2012. 02. 21.)

Ez semmilyen tekintetben nem tartozik rám. Remélem, hogy a vizsgálat egyértelműen pontot tesz az ügy végére. (Hoffmann Rózsa, 2012. 01. 31.)

Ha még egyszer meg kellene írnom, még egyszer ugyanide lyukadnék ki, mert ezek tényszámok (…) Minden ilyen dolgozat alapirodalmi adatokra, törzsadatokra épül. A különbségek abból adódnak, hogy ki milyen következtetéseket von le ebből a törzsanyagból. (Schmitt Pál, 2012. 01. 18.)

Egy ilyen bulvárkacsába próbálják belekeverni a köztársasági elnököt. (Szijjártó Péter, 2012. 01.16.)

Nyilván végére kell járni a dolognak, de köztársasági elnök úr állítja, hogy nem plagizált, én megbízom a szavaiban. (Martonyi János, 2012. 01. 13.)

Nincs okunk feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott az a bizottság, amely 1992-ben elbírálta a Schmitt Pál által benyújtott Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése című értekezést. (Tóth Miklós, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja, 2012. 01.13.)

Egy ilyen méltatlan bulvárkacsával nem kívánunk foglalkozni (Szijjártó Péter, 2012. 01.13.)

Ha ma elém tennék az értekezést, ugyanúgy járnék el, mint húsz évvel ezelőtt, és ugyanezt a minősítést adnám. (Kertész István, az egyik opponens, 2012. 01. 12.)

Nagyítás-fotógalériánk Schmitt Pál karrierjéről - kattintson a képre!
©

Kizárt, hogy édesapám társszerzőként dolgozott volna Schmitt Pállal úgy, hogy nem tünteti fel a nevét a munkáiban (Nikolaj Georgiev lánya, 2012. 01. 12.)

Az államfő és a bolgár sportkutató személyesen is jól ismerték egymást, az államfő részt vett Georgijev több munkájának elkészítésében és közös forrásból dolgoztak. (A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye, 2012. 01. 11.)

Ha igaz a hír, akkor ez jól szimbolizálja az orbáni politikát. (Mesterházy Attila, 2012. 01. 11.)

Ha Schmitt Pál valóban plagizált, akkor nemcsak arról lenne immár papírja is, hogy alkalmatlan a feladatra, hanem méltatlanná válna arra, hogy a magyar államot és embereket képviselje. (LMP, 2012. 01. 11.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó

Olyan a Ferrari 2019-es naptára, hogy autóillata és motorhangja van

Olyan a Ferrari 2019-es naptára, hogy autóillata és motorhangja van

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki