szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hivatali visszaélés miatt jogerősen egy év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte kedden a Kaposvári Törvényszék azt a marcali rendőrt, aki rokonának és barátjának, az ügy két másik vádlottjának adatokat szolgáltatott ki a rendőrség számítógépes adatbázisából.

S. T. törzszászlóst egyikük arra kérte, nézze meg, hogy korábban feljelentették-e, a másik pedig azt akarta megtudni, hogy folyik-e büntetőeljárás az egyik alkalmazottja ellen. A bíróság mindhármukat bűnösnek mondta ki.

A marcali rendőrkapitányság körzeti megbízottjaként szolgáló rendőr tudomásul vette az ítéletet. Őt a bíróság előzetes mentesítésben részesítette, ezért tovább szolgálhat rendőrként.

Két társát felbujtóként marasztalta el a bíróság, és egyenként 450 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rájuk. Esetükben az ítélet nem jogerős, mivel a másodrendű vádlott, B. P. három nap gondolkodási időt kért, a harmadrendű vádlott, H. B. pedig felmentésért fellebbezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!