szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen pert nyert a Postás Sport Egyesület a Róna utcai sporttelep használati jogának megállapításával kapcsolatban a Magyar Posta, a Magyar Telekom és az Antenna Hungária ellen. A Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön kihirdetett ítélet szerint bejegyezhető az egyesület használati joga az ingatlan-nyilvántartásban.

"Önálló döntés csak ezután fog születni az egyesület kártérítési igényét illetően. Ez az összeg magába kell, hogy foglalja a fenntartási, felújítási, karbantartási költségeket 2007-től a jogerős ítéletig - mondta Rostás Gábor, a fővárosi klub elnöke. „Megjósolható ugyanakkor, hogy ez az összeg jelentősen nagyobb lesz, mintha peren kívül megegyeztünk volna az évek során” – tette hozzá.

„Sajnálatosan - elsősorban a Telekom által megbízott jogi képviselőnek köszönhetően - egyetlenegy érdemi egyeztetés ebben a tárgyban nem volt, nyilván a taktika a Postás SE gazdasági kivéreztetése volt" – állította.

A bíróság korábban arra kötelezte a cégeket, hogy 2007. április 1-jétől térítsék meg az elmaradt fenntartási költségeket.

A három társaság 2007-ben szólította fel az egyesületet, hogy december 31-ig hagyja el az ingatlant, amelynek finanszírozását csak április 1-ig vállalják. Ezután hosszú egyezkedés, majd pereskedés kezdődött, a három cég azt szerette volna elérni, hogy a nagy múltú, immár 112 éves fővárosi klub elhagyja és a jövőben ne használhassa a sporttelepet.

Az 1950-es évektől a Postás otthonának számító Róna utcai központ ügyében a bíróság 2010-ben első fokon azt mondta ki, hogy a Postás SE-nek nincs köze az ingatlanhoz, és el kell hagynia azt. A Fővárosi Ítélőtábla tavaly júniusban megsemmisítette az elsőfokú bíróság ítéletét, és új eljárásra utasította a hatóságot. Az első fokú, Postás SE számára kedvező ítélet októberben született meg.

Rostás Gábor jelezte: hétfőn, 15 órától sajtótájékoztatóval összekötött ünnepi fogadás lesz a Postás SE főépületében, az aulában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!