szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kiss Norbert szerint nem igaz, hogy Schmitt Pál lemondott államfő eltitkolta volna a fele részben tulajdonát képező lakóingatlanból származó bevételt.

A volt köztársasági elnök hivatalvezetője pénteken ezt arra reagálva közölte, hogy a Blikk azt írta, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Schmitt Pál ellen, mert vagyonnyilatkozatában nem szerepelt lakáskiadásból származó bevétel, és értesüléseik szerint egyik házában vannak albérlők.

Kiss Norbert tájékoztatása szerint a közös tulajdonban lévő ingatlan 1/2 arányú tulajdoni hányada a lemondott köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin tulajdonát képezi, aki az ingatlanrész hasznosításából származó bevételről az adózásra vonatkozó jogszabályoknak, az adózás rendjének, valamint vagyonbevallási kötelezettségének mindenkor eleget tett.

A Blikk pénteken azt írta, Schmitt Pál jelenleg a köztársasági elnöki rezidencián lakik a Béla király úton, és három budai családi háznak is a tulajdonosa egy belvárosi lakás mellett. Egyik budaligeti villájában a Blikk szerint egy külföldi család lakik, akiket a szomszédok a lap riporterének bérlőkként említettek. Az egyik ingatlanügynökség Blikknek készített becslése szerint hasonló ingatlanokért havonta 600 ezer és 1,2 millió forint közötti díjat is el lehet kérni.

A napilap cikkében megjegyezte, elképzelhető, hogy a bérbeadásból származó bevételek Schmitt Pál házastársa, Makray Katalin vagyonnyilatkozatában szerepelnek, de az ő vagyonnyilatkozata nem nyilvános, a volt államfőét pedig a parlament alkotmányügyi bizottsága vizsgálja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került