szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökről nevezik el Tihany megszépülő főterét - közölte a település önkormányzata az MTI-vel pénteken.

Mádl Ferenc
©

A tér felújítása az Európai Unió támogatásból megvalósuló Tihanyi Legenda Projekt részeként június 15-ére készül el. A képviselő-testület döntése értelmében a teret Mádl Ferencről, az egy éve elhunyt köztársasági elnökről nevezik el. Tósoki Imre, a község polgármestere ezt azzal indokolta, hogy Mádl Ferenc kedves és szerény személyisége elnyerte a tihanyiak rokonszenvét és tiszteletét.

Az önkormányzat közleménye szerint hároméves előkészítés után sikerült elindítani az Európai Unió és a magyar állam által közel 600 millió forinttal támogatott, összességében majdnem 800 milliós beruházást, amelyhez hasonló nagyságrendű munka a Club Tihany építése óta nem volt a félszigeten. 

A látványos építési munkák kora tavasszal kezdődtek, de az átkeresztelt főtér, a Füredi-öbölre legszebb panorámát nyújtó Pisky sétány, illetve az úgynevezett Visszhang-dombi parkoló elkészül a nyári szezon első napjára.

Tósoki Imre szerint a beruházások a legnagyobb turistaszezon idejére leállnak, és majd szeptembertől folytatódnak, hogy jövőre teljesen befejeződjön a projekt.

A program informatikai fejlesztései közé tartozik az a pocket guide rendszer, amelyhez hasonló még csak néhány helyen működik az országban. A Tihanyi Legenda Projekt részeként kiépülő digitális idegenvezető közvetlenül kapcsolódik majd kedvelt internetes felületekhez, illetve az okostelefonokon is alkalmazható lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!