szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszüntették a még folyamatban levő nyomozásokat is azokban a filozófusprofesszorok ellen indított ügyekben, amelyekben Budai Gyula kormánybiztos kezdeményezett eljárást.

Bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette az összes, az úgynevezett „filozófusüggyel” kapcsolatos gazdasági jellegű nyomozást a napokban – erősítette meg a Népszava értesülését Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője. A lap csütörtöki számában azt írta: a négy különálló nyomozás közül egyet még a múlt hét elején zártak le, a másik hármat pedig azóta szüntették meg.

A Népszava emlékeztetett: Budai Gyula kormánybiztos tavaly év elején közölte, hat, összesen csaknem 500 millió forint összegű pályázatot vizsgált. Ezek közül kettőnél állapította meg, hogy nem történtek jogszabálysértések, négynél viszont ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, mert úgy találta, hogy több olyan külsős cég volt, amelyekhez „kiszervezték” a filozófiai tárgyú pályázatok megvalósítását, pedig – mint mondta – a filozófusok „munkaköri leírásához tartozott”, hogy részt vegyenek ezekben a projektekben.

A nyomozás megszüntetése azt jelenti, hogy Budai alaptalanul hozta összefüggésbe hűtlen kezeléssel a filozófusokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!