szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Enyingen új polgármestert választottak, Szigetszentmártonban újraválasztották a régit.

Pődör Gyula (független) lett Enying polgármestere, miután négy jelölt közül ő kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson – közölte a Fejér megyei település jegyzője az MTI-vel. Szörfi István elmondta: a névjegyzékben szereplő 5770 választópolgárból 1754-en szavaztak, a voksokból 1743 volt érvényes. Pődör Gyula 850, Méreg János László (független) 748, Szigeti Zoltán Gábor (Szabad Nemzet Egyesület) 75, míg Halász Gábor (független) 70 szavazatot kapott. Az eredmény még nem jogerős, kedd 16 óráig lehet fellebbezni. Az időközi voksolást azért írták ki, mert a település korábbi független polgármestere, Pintér György április 5-én elhunyt.

Megtarthatja szigetszentmártoni polgármesteri posztját a független Lerner Henrik, miután a vasárnapi időközi választáson két jelölt közül ő kapta a több szavazatot – közölte a Pest megyei település jegyzője az MTI-vel. Gécs Józsefné tájékoztatása szerint Lerner Henrik a szavazatok 60 százalékát szerezte meg (650 voks), míg riválisára – névrokonára –, a szintén független Lerner Györgyre 425-en szavaztak. Összesen 1088-an járultak az urnákhoz, ami 58,7 százalékos részvételnek felel meg – tette hozzá a jegyző.

A 2253 lakosú településen azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület március 19-i ülésén feloszlatta magát a polgármester és a testületi tagok egy része közötti rossz munkakapcsolat miatt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!