szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint Hódmezővásárhely csak "az orbáni kétharmad kegyelméből" működik, a fideszes Lázár János pedig éppen "a süllyedő hajót igyekszik elhagyni".

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében - utalva a jövő vasárnapi időközi polgármester-választásra - azt írta: "a lázári gépezet szócsövei szerint" ha a jövőben Hódmezővásárhely nem lesz fideszes vezetésű, csak csőd és káosz várhat rá, azaz Esztergom sorsára fog jutni.

"Ironikus és szánalmas ez a próbálkozás", hiszen az Állami Számvevőszék legutóbbi vizsgálatának megállapítása szerint Hódmezővásárhelynek már régen csődöt kellett volna jelentenie - közölte az ellenzéki politikus, aki szerint a Csongrád megyei város csak "az orbáni kétharmad kegyelméből" működik.

Hegedűs Lorántné úgy véli, a várost eddig vezető Lázár János "éppen a süllyedő hajót igyekszik elhagyni, hogy aztán a veszély várva várt elmúltával mint lehetséges megmentő bukkanhasson fel ismét a fedélzeten".

Hódmezővásárhelyen jövő vasárnap, szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító fideszes Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!