szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyúlékony anyaggal leöntötte, majd felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán kedd délután – közölte a rendőrség. A helyi roma önkormányzat elnökhelyettese gyújtotta fel magát, állítólag lakásproblémái miatt. A polgármesteri kabinet szerint a férfinak nem volt ilyen gondjai.

A férfit, aki egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára, a mentők a kórházba szállították.

Az égési sérüléseket szenvedett ember a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese – erősítette meg Horváth Ferenc, a keszthelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke. Elmondása szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a "szabad ég alatt vészelte át", és lakhatása mostanra sem oldódott meg - állította.

Az MTI késő délután saját információire hivatkozva közölte, hogy a férfi elhagyta időközben a kórházat, és ismeretlen helyre ment.

Polgármesteri kabinet: nem voltak lakásgondok, a férfi részeg volt

A polgármesteri kabinet szerint nem volt megoldatlan a lakáshelyzete a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettesének. "Az elnökhelyettes - aki több alkalommal is ittasan jelent meg a roma nemzetiségi önkormányzat ülésein és hivatali ügyintézéseikor - feltehetőleg alkoholos befolyásoltság alatt gyújtotta fel magát. Sérülései nem súlyosak, ellátását követően megszökött a kórházból" - olvasható a kabinet kedd esti közleményében.

Az elnökhelyettes bérelt lakása március 6-án gyulladt ki. A tűzoltósági jegyzőkönyv szerint valószínűleg az okozta a tüzet, hogy a férfi a lakásban nagy mennyiségű szemetet és ruhát halmozott fel, a tárolási szabályokat sem tartotta be. A tűzoltók véleménye szerint a lakásban csak kevés kár keletkezett.

A tűz utáni hetekben a férfi a szomszédok elmondása szerint édesanyja önkormányzati lakásában élt. Bérleményének gyors lakhatóvá tételéhez az önkormányzat anyagi segítséget nyújtott, így ezt követően lehetősége volt visszaköltözni. Ruzsics Ferenc polgármester személyesen járt el a Máltai Szeretetszolgálatnál, hogy az elnökhelyettes ingyen kapjon ruhát és bútort, de azokat a férfi többszöri egyeztetés ellenére sem vette át – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén

Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén