szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tarlós István főpolgármester által szerda reggel említett terv, vagyis a rakpartok befedése már korábban is felmerült: a Szeretem Budapestet Mozgalom látványterveket is készített még 2011-ben a lehetséges új városképről.

Tarlós István főpolgármester szerda reggel a Tv2 Mokka című reggeli műsorában elismerte, felmerült lehetőségként, hogy a felső rakpart vonalában lefedjék az alsó rakpartokat, ezzel átszervezve az autóforgalmat a Duna mentén. A városvezető azt mondta, bár neki tetszik ez az ötlet, egyelőre még nem született döntés.

A Szeretem Budapestet Mozgalom még 2011-ben készítette el Zöld Budapest városfejlesztási koncepcióját, melyben szerepel a rakpartok lefedése is, az ő verziójukban a Belgrád rakpartot egy alagút kiépítésével tisztítanák meg az autóforgalomtól és a villamosoktól, felette pedig parkot, vendéglátóhelyeket, a Dunán pedig kikötőket alakítanának ki.

©

A közterület kialakítása a Szeretem Budapestet Mozgalom becslései szerint 3-4 milliárd forintot tenne ki.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék

Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón