szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik Molnár Zsoltot, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnökét bírálja, amiért elutasította a testület rendkívüli ülésének összehívására vonatkozó indítványt. A párt szerint "nagykoalíciós összeborulás" történt, ami tovább erősíti a gyanút, hogy a Jobbik tagjait, szimpatizánsait és országgyűlési képviselőit törvénytelenül lehallgatják, megfigyelik.

A Jobbik a belügyminisztert és a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetőjét hallgatta volna meg a bizottságban, a többi között választ várva arra, Hajdu János, a TEK főigazgatója kapott-e engedélyt Pintér Sándortól a kőszegi Tranzit fesztiválon való szereplésre és arra, hogy ott "politikai nyilatkozatot" tegyen.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja pénteken kiadott közleményében azt írta: a nemzetbiztonsági bizottságot korábban a Fidesz asszisztálásával több "pitiáner ügyben" is összehívták már, így az MSZP és a Fidesz "nagykoalíciója" a testület elé idézte a titkosszolgálatok és a rendvédelmi szervek vezetőit például a Magyar Szigeten történtek miatt.

A politikus szerint ugyanakkor a belügyminiszter és a TEK főigazgatója továbbra sem adott választ arra, hogy használtak-e gárdisták, jobbikosok vagy a párt országgyűlési képviselői ellen titkosszolgálati eszközöket például a hétvégi csókakői akció kapcsán.

Mirkóczki Ádám szerint az, hogy "mind a kormánypártok, mind a szocialisták hallgatnak, és megakadályozzák, hogy az érintett szervek vezetőit a nemzetbiztonsági bizottság meghallgassa", tovább erősíti a gyanút, hogy a Jobbik tagjait, szimpatizánsait és képviselőit törvénytelenül lehallgatják, megfigyelik.

A Jobbik döbbenetesnek tartja és nemzetbiztonsági kockázatként értékeli, hogy Hajdu János, a TEK főigazgatója több "politikai állásfoglalást" tett - olvasható a közleményben. A főigazgató múlt hétvégén Kőszegen az ország belső, de kezelhető problémájaként említette, hogy "meglehetősen erőre kapott a szélsőjobboldal".

Példaként hozta, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe, és több más szélsőséges jobboldali szervezet is alakult. A Jobbik a nyilatkozat miatt távozásra szólította fel Hajdu Jánost.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky a Berliner Ensemble igazgatójának: Te nem a megbékélést szolgálod, hanem a megosztottságot szítod

Vidnyánszky a Berliner Ensemble igazgatójának: Te nem a megbékélést szolgálod, hanem a megosztottságot szítod

Népszava: A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal

Népszava: A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal

Űrbéli világrekord született: egyszerre 143 új műholdat állított pályára a SpaceX

Űrbéli világrekord született: egyszerre 143 új műholdat állított pályára a SpaceX