szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Demokratikus Koalíció (DK) a győri önkormányzat vizsgálatát sürgeti az "Audi-telek" felvásárlásával kapcsolatban, de ha ez nem valósul meg, akkor az ellenzéki párt kezdeményez majd jogi lépéseket az ügyben - közölte Varju László, a DK politikusa keddi sajtótájékoztatóján.

Varju László felidézte múlt heti sajtótájékoztatójukat, ahol már beszámoltak arról, hogy a DK szerint telekspekuláció áll annak hátterében, hogy előbb a győri önkormányzat ügyvédje, majd rajta keresztül egy offshore-hátterű cég szerezte meg annak a teleknek egy részét, amely az Audi logisztikai központjának lehetséges helyszíne.

Mint korábban beszámoltunk róla, "kincset érhetnek" ma már azok a győri ipari parknál lévő földek, amelyek nagy részét tavaly ősszel még szántóföldként vásárolta fel Rákosfalvy Zoltán ügyvéd. A hírportál írása szerint a földhivatal időközben engedélyezte a földterület átminősítését, és a határozat is utal arra, hogy az "előreláthatólag a bővülő Audi-gyár további sikeres működését hivatott kiszolgálni".

Varju László keddi sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: miközben tudvalevő volt az Audi-gyár terjeszkedési szándéka, ahelyett, hogy az önkormányzat vásárolta volna fel a földeket, "a csókos barátokat" hozták helyzetbe. Szerinte ezzel 700-800 millió forintos kár keletkezett vagy a városnál, vagy a gazdáknál, amiért Borkai Zsolt polgármesternek felelnie kell.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy lett volna más módszer is, hiszen néhány hónappal ezelőtt egy - egyébként nem megvalósuló - sportlétesítmény előkészítése során az önkormányzat a saját maga nevére vásárolt telkeket, módosította a szerkezeti tervet, és ezáltal értékesebbé tette a területet a város számára.

Varju László úgy fogalmazott: Borkai Zsoltnak a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként feddhetetlennek kellene lennie, de ezzel szemben láthatóan részt vesz "a nemzeti offshore-együttműködésben".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!