szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénteken és szombaton tisztújítással egybekötött kétnapos ülést tart Csillebércen az LMP parlamenti képviselőcsoportja. A pénteki tisztújításon a frakcióelnökség tagjairól, vagyis a frakcióvezető és a három frakcióvezető-helyettes személyéről döntenek a képviselők.

Egyelőre zajlik a jelölési folyamat, csütörtökig írásban, pénteken a helyszínen pedig szóban lehet jelölteket állítani - mondta Jávor Benedek frakcióvezető csütörtökön. 

A politikus megismételte korábbi kijelentését, hogy újra elindul a posztért, de miután a jelölés még nem zárult le, további neveket nem mondott.

A tisztújítást azért tartják, mert a frakció már korábban is jelezte, hogy a ciklus felénél a képviselőcsoport vezetése megméretteti magát.

Az ülés második napján a frakció kiegészül az LMP országos választmányának tagjaival is. A megbeszélésen véglegesítik, hogy milyen stratégiát folytassanak az őszi parlamenti ülésszak alatt.

Jávor Benedek erről szerdán azt mondta, az biztos, hogy továbbra is rá kívánnak mutatni arra, hogy a kormány "egy szűk gazdasági elit, egy szűk oligarcharéteg érdekeinek a kiszolgálását végzi". Hangsúlyozta, ezután is rajta tartják a szemüket a közbeszerzési, a korrupciós és a földügyeken. 

Az ellenzéki párt a költségvetés vitája kapcsán is bemutatja majd saját elképzeléseit, amelynek során egy komplett alternatív költségvetési javaslatot is nyilvánosságra hoznak.

Azt is kijelentette, miután a kormány a parlamentarizmus kereteit "radikálisan leszűkítette", ezért az LMP továbbra is élni fog a parlamenti kívüli politizálás eszközeivel.

Ez egyfelől a választókkal való találkozást jelenti, de nem kívánnak lemondani azokról a "látványos eszközökről" sem, amelyeket az elmúlt évben alkalmaztak – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Demeter mindig is ezt a nyelvet beszélte, csak nem kapott ekkora nyilvánosságot"

"Demeter mindig is ezt a nyelvet beszélte, csak nem kapott ekkora nyilvánosságot"

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool