szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Információink szerint kivetette az ARC plakátkiállítás programjából a rendezvényt támogató Mahir az egyik plakátot, ami éppen a cég állami megrendeléseit figurázta ki. A Mahir a rendezvény egyetlen közterületi támogatója.

Belenyúlt a ma nyíló ARC plakátkiállítás programjába a rendezvény fő támogatója, a Mahir – értesült a hvg.hu. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, köztéri reklámoknak helyet adó társaságnak a jelek szerint az a plakát nem tetszett, amelyik éppen a Simicska-cégek bőséges állami megrendeléseit állította pellengérre.

A programból eltávolított darabon – melyről egyébként a Millamédia képet is közölt – nemzeti színű keretbe foglalva a következő szöveg olvasható: "Százmillió forint. Ezen hirdetőoszlop tulajdonosa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter 2011-től kifizetett osztaléka. Az iparági adatok szerint a köztéri reklámpiacon soha nem volt olyan aránytalan az állami pénzek elosztása, mint a jelenlegi kormány idején".

©

Úgy tudjuk, a zsűri előzetesen bemutatta a Mahirnak a beválasztott műveket, ekkor szóltak a cég képviselői, hogy megvonják a támogatást a kiállítástól, ha kikerül a plakát. A döntés azért is érdekes, mert a programban egyébként szerepel olyan plakát, amin a Fidesz-kötődésű cégbirodalom, Nyerges Zsolt és Simicska Lajos képe is látható.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

Koronavírus: 111 újabb halott

Koronavírus: 111 újabb halott