szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schmitt Pál volt köztársasági elnök a Hot! bulvármagazinnak azt mondta, nem a plágiumügy miatt mondott le, hanem mert megosztotta az embereket.

A Hot! magazin riportere a Nemzeti Vágtán találkozott Schmitt Pál volt köztársasági elnökkel és feleségével, Makray Katalinnal – írja az Index. Az egykori köztársasági elnök bevallotta a lapnak, hogy nem bánta meg, hogy az ország első embere volt. "Nem a plágium miatt mondtam le, hanem azért, mert megosztottam az embereket" – mondta.

Schmitt a lapnak azt is elmondta: még kicsit szokatlan, hogy "a korábbi tíz-tizenöt napi elfoglaltsága" lényegesen lecsökkent, mert köztársasági elnökként megtanulta, milyen kötelezettségei vannak.

A volt államfő  és felesége Pesthidegkúton lakik egy bérelt lakásban, miután kiköltöztek a rezidenciáról és Schmitt végül nem kérte a törvény szerint neki járó lakáshasználati jogot. A lap cikkéből kiderült: elkezdte az iskolát, hiszen megfogadta, hogy a mai feltételeknek megfelelő doktorit tesz le. "Publikálnom kell szakfolyóiratokban, most ezeket a cikkeket írom" – tette hozzá.

"A körülményekhez képest jól vagyok lelkileg" – mondta, majd egy angol közmondást idézett: "Ne sírj, ha valami elmúlt, inkább mosolyogj, mert megtörtént. Valahogy így gondolkozom én is."

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!