szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Békéscsabán minden második fiatalt kiszolgálnak dohányáruval vagy szeszesitallal a vendéglátó egységekben és az üzletekben, a megyei fogyasztóvédelem iskolakezdés előtti, kétnapos próbavásárlásainak adatai alapján - tudatta a Békés megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.

Az augusztus 31-én és szeptember elsején történt próbavásárlások tapasztalatait szerint a fogyasztóvédelem a rendőrséggel és az önkormányzattal közösen 12 vendéglátóhelyet és üzletet ellenőrzött. A vizsgált helyek felénél volt kifogásolható a gyakorlat.

A legtöbb helyen nem kérnek diák- vagy személyi igazolványt a fiataloktól, és dohányáruval szinte minden alkalommal kiszolgálják őket.

Az italvásárlásnál biztatóbb a kép: hét helyen próbálkoztak a felügyelet által felkért fiatalok szeszes italt vásárolni, és kettőben szolgálták ki őket.

A hétfőn kezdődött Csabai Garabonciás Napokon, a középiskolások ötnapos fesztiválján is több közös ellenőrzést tartanak. A felügyelet első alkalommal pénzbírságot ró ki a vállalkozóra, a visszaesőknek megtilthatja a termékek forgalmazását, de akár be is zárathatja az üzletet.

Tóth Zoltán, a Békéscsabai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának a vezetője elmondta, hogy a városban havonta lesz összehangolt ellenőrzés az éjszakai szórakozóhelyeken, az üzletekben és a közterületeken. Hozzátette: a rendőrség a különösen extrém magatartású fiatalokról tájékoztató levélben értesíti az iskolákat és a szülőket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnézték, mire lehet képes az iPhone 12 Pro Max processzora, az eredmény nem túl szívderítő

Megnézték, mire lehet képes az iPhone 12 Pro Max processzora, az eredmény nem túl szívderítő

Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről