szerző:
hvg.hu

Szerdán hajnalban elhunyt Verók István szocialista politikus. Terézváros korábbi polgármestere 62 éves volt. 2002-től, két cikluson át volt a városrész vezetője. A hvg.hu úgy tudja, a tragédiát három hétig tartó betegség előzte meg.

Hatvankét éves korában elhunyt Verók István, volt terézvárosi polgármester – számolt be a Népszava. Az MSZP terézvárosi szervezetének egyik elnökségi tagja a hvg.hu-nak azt mondta: a tragédiát három hétig tartó betegség előzte meg.

©

Verók István 1950-ben született, 1967-69 között a Ganz MÁVAG géplakatosaként dolgozott. 1971-töl a Közlekedési és Műszaki Vállalat útlevél és vízum ügyintézőjeként, majd 1976-tól rendezvényszervezőként dolgozott. 1985-től a Reflektor Kiadó sorozatszerkesztője, majd ugyanitt főszerkesztő volt. 1989-től több szolgáltató, kereskedelmi és építőipari kft.-nél cégvezető, igazgató, ügyvezető igazgató volt.

1993-tól a Terézvárosi Önkormányzat gazdasági társaságánál, az Oktogon Kft.-nél vállalkozási igazgató volt, majd a cég Terézvárosi Kft.-vé történő átalakulása után, 1995-től ügyvezető igazgatóként tevékenykedett. 1999-2001 között az Erzsébetvárosi Vagyonkezelő Rt. Igazgatóságának tagja, vezérigazgató-helyettese.

A 2002-es választásokat röviddel megelőzően tagja volt a Terézvárosi Önkormányzat Vagyongazdálkodási bizottságának, ezekben az években a Budapesti Kereskedelmi Kamara vezetésében is tevékenykedett. 2002-ben, majd 2006-ban is Terézváros polgármesterének választották.

Tavaly decemberben hűtlen kezelés miatt indult büntetőper Verók és 13 társa ellen. Egy Andrássy úti önkormányzati ingatlan 2004-es eladása kapcsán emeltek vádat az ügy főszereplői ellen. A vádhatóság szerint 128 millió forint vagyoni hátrányt okozott Terézvárosnak az adásvételi szerződés aláírásával a volt polgármester, az elidegenítés megszavazásával a szocialista és szabad demokrata képviselő-testületi tagok és a törvényességi ellenőrzés elmulasztásával az aljegyző. Verók tagadta bűnösségét.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kanadaiak vennék meg a  Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Itt vannak az ötöslottó számai

Itt vannak az ötöslottó számai

Ez a hír az ünnepek alatti kereskedelmi forgalomról szól, de mi Rogán Cecíliával illusztráljuk, mert csak

Ez a hír az ünnepek alatti kereskedelmi forgalomról szól, de mi Rogán Cecíliával illusztráljuk, mert csak

Halálos helikopterbaleset

Halálos helikopterbaleset

Sri Lanka – két nap kényszerszünet

Sri Lanka – két nap kényszerszünet

Szijjártó: vészhelyzeti telefont létesítettek a Srí Lankán tartózkodó magyaroknak

Szijjártó: vészhelyzeti telefont létesítettek a Srí Lankán tartózkodó magyaroknak