szerző:
MTI/hvg.hu

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány reménybeli magánüzletek megvalósulása érdekében adta ki az azeri baltás gyilkost – mondta Molnár Csaba, a DK alelnöke.

A független országgyűlési képviselő hosszasan ismertetve Simicska Lajos, Nyerges Zsolt és Töröcskei István volt és jelenlegi üzleti kapcsolatait, arról beszélt, hogy áttételeken keresztül az ő érdekeltségükbe tartozik a baltás gyilkos kiadatása előtt két nappal megalapított Új Piacok Kereskedőház Zrt., amelynek feladata, hogy magyar cégeknek befektetéseket szerezzen Azerbajdzsánban.

Molnár azt mondta, a DK az ügyben két héten belül személyes találkozót szervez az Európa Tanács tagállamainak Budapestre akkreditált képviselőivel és nemzetközi sajtótájékoztatót is tart, hogy bemutassa, "hogyan érünk el alig három-négy lépésben Simicska Lajostól és a Közgéptől az azeri baltás gyilkos kiadatásáig".

Hozzátette, a találkozón azeri politikusoknak is megpróbálják bemutatni, "milyen bűnös hálózat van Magyarországon a baltás gyilkos kiadatása mögött". Mint mondta, azért kérnek nemzetközi segítséget, mert a DK szerint nincs értelme a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Állami Számvevőszékhez, a volt fideszes képviselőjelölt Polt Péter legfőbb ügyészhez vagy a Szájer József fideszes politikus felesége által irányított bírósági rendszerhez fordulni.

"Magyarországnak nincsen szerve, ami meg tud védeni minket a Közgép-társaságtól, Orbán és Simicska gusztustalan azerbajdzsáni üzleteitől" – fogalmazott Molnár Csaba.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.

Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

"Gratulálunk a Demokratikus Koalíció tudományos kísérletéhez, hogy nemzetközi fórumokon akarják bemutatni a "hat lépés elméletének" gyakorlatban történő igazolási kísérletét" - reagált a DK bejelentésére Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

"A nemzetközileg ismert elmélet szerint bármely két ember összekapcsolható ismerősei és ismerőseinek ismerősei segítségével legfeljebb hat lépésben. Ezt az elméletet matematikus honfitársainknak, Erdős Pálnak és Rényi Alfrédnak matematikai modellen már sikerült bizonyítani, a valós körülmények közötti igazolás mind a mai napig váratott magára. Reméljük a tudományos világ visszaigazolja ezt a kísérletüket" - tette hozzá.

Az a DK vizionálja a modell mögött az összeesküvést, amely elnökének, Gyurcsány Ferencnek munkásságát a Motim privatizációja,a balatonöszödi kormányüdülő viszontlízingje, és a Fittelina Kft. családi uszodaépítése fémjelzi - írta még közleményében a Fidesz-szóvivő.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Fluor Tomi írta a káromkodásokat egy francia film szinkronjához

Fluor Tomi írta a káromkodásokat egy francia film szinkronjához

Mától tíz vadiúj motorvonat jár Nyugat-Magyarországon

Mától tíz vadiúj motorvonat jár Nyugat-Magyarországon

Siker egészségért cserébe? - A tudatos egészség koncepciója

Siker egészségért cserébe? - A tudatos egészség koncepciója

Eltűnt Fafula Mirella

Eltűnt Fafula Mirella

Egyre dagad az ukrajnai-magyar botrány

Egyre dagad az ukrajnai-magyar botrány

Több mint 15 milliárd forintnyi vagyont foglalt le tavaly a rendőrség

Több mint 15 milliárd forintnyi vagyont foglalt le tavaly a rendőrség